Am creat băuturile răcoritoare SteviElle, 100% naturale, obţinute din fructe uscate prin metoda FREEEZE DRY, îndulcite cu STEVIA rebaudiana Bertoni, un indulcitor NATURAL, cu ZERO calorii.
Produsele noastre sunt : FĂRA ZAHĂR, FĂRĂ CONSERVANŢI, FĂRĂ COLORANŢI, FĂRĂ ANTIAGLOMERANŢI

Despre uscarea prin metoda FREEZE-DRY (acest termen este folosit in SUA. In Europa se folosesc termenii de liofilizare sau criodesicare)
Extras din volumul “Liofilizarea produselor alimentare de origine vegetala” , Profesor: Mintas Ioan, UNIVERSITATEA DIN ORADEA
“Aspecte generale privind privind liofilizarea produselor alimentare
Liofilizarea, denumita si criodesicare, este un procedeu de conservare prin uscare, constand in eliminarea apei dintr-un produs congelat in prealabil, prin sublimare sub vid (apa din produs trece direct din stare solida in stare de vapori care sunt, ulterior, eliminati din camera de desicare), ceea ce confera produselor liofilizate urmatoarele avantaje:
- Este singurul procedeu prin care se extrage apa din substanta organic fara a distruge structura celulara si fara a se pierde substantele volatile;
- Confera produselor alimentare propritetati superioare, printr-o mai buna conservare si printr-o capacitate mare de rehidratare;
- Pastrarea proprietatilor senzoriale (textura, gust, miros). Produsul liofilizat isi pastreaza forma sa initiala, nu se contracta, nu se produc concentrari locale ale anumitor fractiuni solubile.”
SteviElle se rehidrateaza rapid chiar si in apa cu temperatura foarte scazuta sau cu adaos de gheata.
Tot ceea ce trebuie facut este sa turnati apa intr-un pahar, sa adaugati un pliculet cu o Bautura racoritoare instant SteviElle, sa amestecati pentru o mai buna omogenizare si apoi, dupa dorinta, puteti sa adaugati cuburi de gheata.
|